1. Home>
  2. Over ons>
  3. Persberichten>

SD Worx neemt launch! over en versterkt zijn positie in SAP SuccessFactors-diensten

SAP-Successful-Launch-02_1200_819

SD Worx, een toonaangevende Europese leverancier van HR- en payrolldiensten, heeft launch! overgenomen, een Nederlands bedrijf dat diensten levert rond implementering, onderhoud en outsourcing van de cloudsoftware SAP SuccessFactors. Met deze overname versterkt SD Worx zijn voetafdruk in de HR cloud- & payrollmarkt om de digitale HR-behoeften van ondernemingen in heel Europa beter te ondersteunen.

Launch! werd opgericht in 2006, stelt zowat 120 mensen te werk en heeft kantoren in Nederland (hoofdkantoor), Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar realiseerde het een omzet van 21 miljoen euro, een stijging van 8% ten opzichte van 2019. Launch! werkt voor middelgrote tot heel grote bedrijven met meer dan 2.000 medewerkers, zowel in de privé- als openbare sector. Enkele klanten zijn bijvoorbeeld Action, Universiteit Maastricht, Perfetti Van Melle en PostNL.

"Vorig jaar nam SD Worx Adessa over, waarmee het zijn capaciteiten in de SAP SuccessFactors-business uitbreidde, om de behoeften van zakelijke klanten in heel Europa beter te ondersteunen. Met de overname van launch! kunnen we voortbouwen op die solide basis en met onze gezamenlijke expertise de klanten begeleiden in hun transformatie naar slimme en innovatieve digitale HR-oplossingen. We zijn ervan overtuigd dat onze internationale aanwezigheid en ons brede aanbod een toegevoegde waarde betekenen voor de klanten van launch!. We staan te popelen om samen met hen groeimogelijkheden te verkennen. Voor ons bedrijf is het weer een stap dichter bij onze ambitie om de Europese nummer 1 te worden op het vlak van HR en payroll", vertelt Kobe Verdonck, CEO van SD Worx.

"Bij launch! kregen we steeds meer vragen om SAP-gebaseerde diensten te leveren aan onze klanten die in heel Europa actief zijn. Nu we samengaan met SD Worx, kunnen we op die verzoeken ingaan. Met SD Worx delen we dezelfde waarden op het vlak van bedrijfscultuur en ondernemerschap, terwijl we geografisch zeer complementair zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat we duurzame groei zullen blijven realiseren door onze sterke klantenbasis te bedienen met een slimme en innovatieve oplossing", zegt Hans Hemels, CEO van launch!

SD Worx verwerft 100% van de aandelen. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.