1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Covid-19>
NL_blog_time_1200x800

Avondklok - De werkgeversverklaring in Cobra

NL_blog_time_1200x800

In heel Nederland geldt een avondklok. Van 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends blijven we binnen. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. Als het toch noodzakelijk is dat je naar buiten gaat tijdens de avondklok, dan moet je het formulier Eigen verklaring avondklok bij je hebben. Moet je voor je werk naar buiten? Dan moet je ook een Werkgeversverklaring avondklok kunnen laten zien. 

 • Deze modellen van de Rijksoverheid hoeven niet uitgeprint te worden. De formulieren mogen ook digitaal worden getoond, bijvoorbeeld op een telefoon.
 • Het is niet de bedoeling dat werkgevers eigen formulieren maken.
 • In alle sectoren bepaalt de werkgever of het werk noodzakelijk is tijdens de avondklok.
 • Als zzp’er heb je een Werkgeversverklaring avondklok bij je die je zelf invult. Daarin neem je ook de (bedrijfs)naam en contactgegevens van je opdrachtgever op. Als je geen opdrachtgever hebt, vul je je eigen bedrijf in. 

  De werkgeversverklaring in Cobra

  We hebben in Cobra twee mailmerge templates toegevoegd die je kunt gebruiken om gemakkelijk de Werkgeversverklaring Avondklok aan te maken en als PDF op te slaan in het HR-dossier. Zo heeft je werknemer altijd zijn of haar verklaring op zak. Om de templates te gebruiken, hoef je alleen de naam en functie in te vullen van degene die namens de werkgever de verklaring afgeeft. 

  • Werkgeversverklaring Avondklok - Geen vaste tijden
   Deze template vult de gegevens van werkgever en werknemer in, de optie 'Geen vaste tijden' is aangekruist. Dit document kun je direct in het dossier opslaan als PDF. 
  • Werkgeversverklaring Avondklok - Vaste tijden
   Deze template vult de gegevens van de werkgever en de werknemer in. Let op: de vaste tijden dien je per persoon op te geven. Dit document moet dus individueel worden aangemaakt. Kies tijdens de mailmerge om het document te bewerken, zodat je vaste tijden kunt invullen. Sla het document daarna op als PDF met de knop 'Als PDF opslaan'. 

  Het is niet verplicht om het formulier uit te printen; het tonen via bijvoorbeeld de Cobra app volstaat.

   Wil je meer weten over de 'Werkgeversverklaring Avondklok' in Cobra, of ben je geïnteresseerd in een demo? Neem contact met ons op. We helpen je graag.