Wil je meer weten over de 'Werkgeversverklaring Avondklok' in Cobra, of ben je geïnteresseerd in een demo? Neem contact met ons op. We helpen je graag.
Avondklok - De werkgeversverklaring in Cobra
In heel Nederland geldt een avondklok. Van 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends blijven we binnen. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. Als het toch noodzakelijk is dat je naar buiten gaat tijdens de avondklok, dan moet je het formulier Eigen verklaring avondklok bij je hebben. Moet je voor je werk naar buiten? Dan moet je ook een Werkgeversverklaring avondklok kunnen laten zien.
- Deze modellen van de Rijksoverheid hoeven niet uitgeprint te worden. De formulieren mogen ook digitaal worden getoond, bijvoorbeeld op een telefoon.
- Het is niet de bedoeling dat werkgevers eigen formulieren maken.
- In alle sectoren bepaalt de werkgever of het werk noodzakelijk is tijdens de avondklok.
- Als zzp’er heb je een Werkgeversverklaring avondklok bij je die je zelf invult. Daarin neem je ook de (bedrijfs)naam en contactgegevens van je opdrachtgever op. Als je geen opdrachtgever hebt, vul je je eigen bedrijf in.
De werkgeversverklaring in Cobra
We hebben in Cobra twee mailmerge templates toegevoegd die je kunt gebruiken om gemakkelijk de Werkgeversverklaring Avondklok aan te maken en als PDF op te slaan in het HR-dossier. Zo heeft je werknemer altijd zijn of haar verklaring op zak. Om de templates te gebruiken, hoef je alleen de naam en functie in te vullen van degene die namens de werkgever de verklaring afgeeft.
- Werkgeversverklaring Avondklok - Geen vaste tijden
Deze template vult de gegevens van werkgever en werknemer in, de optie 'Geen vaste tijden' is aangekruist. Dit document kun je direct in het dossier opslaan als PDF. - Werkgeversverklaring Avondklok - Vaste tijden
Deze template vult de gegevens van de werkgever en de werknemer in. Let op: de vaste tijden dien je per persoon op te geven. Dit document moet dus individueel worden aangemaakt. Kies tijdens de mailmerge om het document te bewerken, zodat je vaste tijden kunt invullen. Sla het document daarna op als PDF met de knop 'Als PDF opslaan'.
Het is niet verplicht om het formulier uit te printen; het tonen via bijvoorbeeld de Cobra app volstaat.
Gerelateerde artikelen
Financieel Dagblad: werken doe je thuis, samenwerken op kantoor
Veel hr-afdelingen zijn het afgelopen jaar flink getest op hun vermogen tot flexibiliteit. Wel thuiswerken, niet thuiswerken, deels thuiswerken: het wisselt elkaar in rap tempo af. Gelukkig zijn er ook veel lessen geleerd in de afgelopen periode. Welke zijn dat en hoe werken we na corona nu optimaal samen op een hybride manier?
De juridische aspecten van thuiswerken
Vanwege het coronavirus zijn veel werknemers vanuit huis gaan werken. Verwacht wordt dat dit ook na de coronacrisis zo zal blijven. Wel heerst bij veel werkgevers nog onduidelijkheid over de juridische aspecten van het thuiswerken. Hoe ga je bijvoorbeeld om met arbogerelateerde voorschriften? Graag belichten we in dit artikel twee belangrijke juridische aspecten van het thuiswerken, te weten de Arbowetgeving en de thuiswerkovereenkomst.
Gratis webinar over de coronamaatregelen en de gevolgen voor werkgevers
De impact van het coronavirus wordt steeds groter. Werknemers werken uit voorzorg thuis en plannen worden uitgesteld of aangepast. Voor veel werkgevers is het vaak lastig inschatten wat de maatregelen niet alleen op korte, maar ook op langere termijn betekenen. Dit zorgt voor veel onrust en dat begrijpen we.