1. Home>
 2. Onze oplossingen>
 3. HR & Organisatie>
 4. juridisch en fiscaal advies>
 5. Nieuwe medewerker aannemen>

Gratis infographic ontslag wegens bedrijfseconomische redenen

Overweeg je een medewerker te ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen?

Mogelijk heb je toestemming nodig van het UWV voordat je dit in gang kunt zetten. Kom niet voor verrassingen te staan en download onze infographic met daarin alle stappen van de procedure. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen wettelijke voorschriften over het hoofd ziet.

Download gratis infographic
Events

Download gratis template

  Infographic | Ontslag wegens bedrijfseconomische redenen

  Wij helpen je alvast op weg

  Als je een medewerker moet ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen, is het noodzakelijk om eerst te checken of je de medewerker binnen je bedrijf op een andere functie kan plaatsen.

  Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is het belangrijk om de juiste stappen te volgen. Download hiervoor onze infographic. Daarin lees je welke gezichtspunten het UWV meeneemt in de beoordeling van de ontslagaanvraag. Enkel als de aanvraag wordt goedgekeurd, kan de werkgever overgaan tot opzegging van de arbeidsovereenkomst met inachtneming van de wettelijke opzegtermijn. 

  Een alternatieve oplossing is dat je de medewerker een beëindigingsregeling aanbiedt op basis van een vaststellingsovereenkomst. Dit kan een goede manier zijn om een UWV-procedure te voorkomen. Doe dit op de juiste manier, zodat een eventuele UWV-procedure niet wordt geschaad. Dit kan bijvoorbeeld spelen wanneer een werknemer zich ziek meldt na ontvangt van een aanbod tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

  Heb je extra hulp nodig bij dit complexe proces? Onze arbeidsjuristen kunnen je hierbij helpen en geven je op maat gemaakt advies voor jouw bedrijf.