1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Software & automatisering >
SAP Department

Handleiding: Zo transformeer je HR met SD Worx SAP-oplossingen

Het salarislandschap verandert met opties zoals cloudgebaseerde oplossingen en geautomatiseerde software. SAP stapt over op een cloud-only strategie en stopt in 2027 met het reguliere onderhoud van on-premise oplossingen. Deze overgang biedt bedrijven de kans om SAP SuccessFactors te implementeren, een volwassen cloudgebaseerd systeem dat de salarisadministratie digitaliseert en processen toekomstbestendig maakt.

Voordelen van deze HR-transformatie:

 1. Operationele verbeteringen: integreert met bestaande HRIS, verbetert efficiëntie, bespaart tijd en kosten en is transparant.
 2. Flexibiliteit: biedt realtime data en inzichten, waardoor HR-managers goed onderbouwde beslissingen kunnen nemen.
 3. Werknemerservaring: verbetert de algehele ervaring voor werknemers.

Essentiële elementen voor een succesvolle HR-transformatie:

 1. Bedrijfsfactoren:
  • Focus op je kernactiviteiten, verbeter je klantenservice, werk kosteneffectiviteit, verbeter je werknemerservaring, en leef de wet- en regelgeving na.
  • Richt je op kernactiviteiten en bespaar kosten door het verminderen van leveranciers en tools.
 2. Mensen:
  • Procesbeheer, regionale verantwoording, expertise van leveranciers.
 3. Proces/Service Delivery Model:
  • Gestandaardiseerde, schaalbare modellen, duidelijke ownership en het naleven van processen.
 4. Technologie:
  • Cloudgebaseerd, geautomatiseerde gegevensoverdracht, validatie en controle voor duidelijke rapportage.

Introductie van SD Worx Payroll voor SAP Cloud: 

Een salarisdienst aangedreven door SAP Employee Central Payroll (ECP), die wereldwijde en lokale ondersteuning biedt met modules zoals loonbelastingberekeningen, werknemersdossierbeheer en uitgebreide rapportages.

Voordelen van SD Worx Payroll voor SAP Cloud:

 • Efficiëntie: controle over details, snellere salarisverwerking, realtime werknemersgegevens.
 • Nauwkeurigheid: gegevensnauwkeurigheid, minder kans op fouten, vereenvoudigd beheer via Payroll Control Center (PCC) en automatisering.
 • Gebruikerservaring: consistente en gestroomlijnde processen.
 • Naleving: voldoet aan GDPR- en SOX-richtlijnen.
 • Kosten: lagere kosten en meer koopkracht.

Hoe werkt het? 

Perspectief op het bedrijf: Stroomlijn processen en vereenvoudig internationale loonadministratie met SD Worx MyServicePoint, een volledig aanpasbare alles-in-één oplossing.

Perspectief op het landschap: Wij bieden eenvoudige integratie van Talent en Core HR met onze payroll-oplossingen, ongeacht je HRIS-systeem. We ondersteunen integratie met zowel SAP EC payroll als SD Worx payroll. Voor Europese bedrijven met minder dan 2.500 werknemers bieden we via SAP Cloud dezelfde kwaliteitsondersteuning en geïntegreerde payroll-oplossingen via de SD Flows-gateway.

 

  nl_nl_sap_blog_business_landscape

   SD Worx functionaliteiten, verschillen en voordelen

   SAP's Payroll Control Center (PCC) is een gecentraliseerde tool die zorgt voor efficiënte en nauwkeurige loonverwerking, ongeacht het gebruikte HRIS-systeem (bijv. SAP SuccessFactors, Workday, Oracle). Het biedt klant-specifieke KPI's en een foutafhandeling, waarbij salarisfouten efficiënt worden toegewezen aan het juiste salarisadministratieteam. Ook kunnen HR-gegevens tijdens salarisruns worden bijgewerkt zodat de informatie altijd up-to-date is. Door salaristaken te automatiseren met SuccessFactors werk je efficiënter en bespaar je kosten.

   SD Worx begeleidt je door iedere stap van het salarisproces

    

    nl_nl_sdworx_beleidt_door_salarisproces

     Integratie en migratie

     SD Worx biedt naadloze integratie met verschillende HRIS-systemen. Onze oplossingen zijn flexibel en schaalbaar. De migratie van on-premise naar de SAP-cloud is geoptimaliseerd met de Nexus-tool van SD Worx, die nauwkeurigheid en veiligheid garandeert.

     Samenwerken met SD Worx

     Als SAP Gold Partner heeft SD Worx veel ervaring in het implementeren van SAP SuccessFactors voor ondernemingen. We helpen bedrijven met het verbeteren van efficiëntie, productiviteit, naleven van wet- en regelgeving en gebruikerservaringen, waardoor de overgang naar een cloudgebaseerde salarisadministratie soepel verloopt.

     Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe je jouw HR kunt transformeren en toekomstbestendig kunt maken door over te stappen naar de cloud met SAP SuccesFactors.

      Vragen of hulp nodig?

      Onze SAP-experts staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden rondom de migratie van SAP On-Premise naar SAP SuccessFactors. Plan een gratis en vrijblijvend informatiegesprek in en we doen ons best je zo snel mogelijk te helpen.