1. Home>
 2. Onze oplossingen>
 3. salaris & beloning>
 4. Flexibel en transparant beloningsbeleid>

Flexibele arbeidsvoorwaarden selecteren met Flex Benefits

Steeds meer werkgevers bieden hun medewerkers de mogelijkheid om hun eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Dit wordt ook wel flexibele arbeidsvoorwaarden of een cafetariamodel genoemd. Hierbij krijgt de medewerker de vrijheid om het arbeidsvoorwaardenpakket naar eigen invulling te vormen. Naast dat flexibele arbeidsvoorwaarden een positieve invloed hebben op medewerkerstevredenheid, bieden ze ook een aantrekkelijk fiscaal voordeel. In het selectieproces zijn zowel communicatie als gebruiksgemak essentieel voor de medewerker en de werkgever.

Bekijk het e-book
Subdomain Perm-staffing hero

Hoe we helpen

Het stroomlijnen van het keuzeproces voor zowel de medewerker als de werkgever, doen we op verschillende vlakken. We houden uiteraard rekening met zowel de individuele regelingen of budgetten van de medewerker als de regelingen vanuit de werkgever. Het keuzeproces wordt volledig geautomatiseerd waarbij we medewerkers stapsgewijs door de aanvraag helpen. Bijkomend voordeel is dat de medewerker meteen ziet wat het fiscale voordeel is van de keuze. 

  Voordelen voor je organisatie

  • Arbeidsvoorwaarden simpel selecteren 
  • Geautomatiseerd selectieproces incl. goedkeuring en restricties 
  • Tijdwinst voor HR en minder fouten 
  • Datagedreven keuzes maken 

   Inzicht in de waardering van arbeidsvoorwaarden

   Naast dat medewerkers arbeidsvoorwaarden kunnen selecteren, hebben ze ook de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden te beoordelen. Zo krijg je grip op hoeveel waarde er gehecht wordt aan de arbeidsvoorwaarden die je als werkgever aanbiedt. Gemaakte keuzes en beoordelingen worden weergegeven in dashboards en kunnen geanalyseerd worden.  

   Zijn er voorwaarden die bijvoorbeeld onderbelicht zijn? Is het tijd om van aanbieder te wisselen? Moeten bepaalde voorwaarden uit het pakket? Of zijn er groepen medewerkers die geen keuzes maken? Zo breng je knelpunten in beeld en maak je altijd data gedreven beslissingen. 

    Integratie met SD Worx HR & Salaris

    De module Flexible Benefits integreert zich naadloos met SD Worx HR & Salaris. Dit wil zeggen dat jouw gegevens altijd en overal up-to-date zijn doordat er één enkele bron is waar de gegevens worden verzameld, berekend en onderhouden. Dit vereenvoudigt niet alleen je IT-infrastructuur dankzij de koppeling die technisch standaard beschikbaar is maar vermindert ook de tijddruk op jouw payroll- en HR-administratie door automatische verwerking van mutaties.

     Visualiseer verlonings- en arbeidsvoorwaardenpakketten met Flex Benefits

     Medewerkers helder en realtime inzicht geven in hun verloningspakket en arbeidsvoorwaarden gebeurt vaak nog te weinig. Medewerkers die zelf zien hoe hun arbeidsvoorwaardenpakket is opgebouwd, wat de bijbehorende mogelijkheden zijn en hoe je het beste pakket voor jezelf inricht, zijn meer betrokken en tevreden. Onze softwaretool Flex Benefits biedt jouw medewerkers deze inzichten en geeft je de sturingsinformatie die je nodig hebt om je personeelsbeleid zo optimaal mogelijk in te richten.

      Laat mij meer zien

      Kom met ons in contact

      We laten je graag zien hoe onze HR- en salarisoplossingen jouw organisatie kunnen helpen.