1. Home>
 2. Onze oplossingen>
 3. Salaris & beloning >

Keuzemodel arbeidsvoorwaarden

ctc

Een trend die ook in Nederland langzaam meer vorm krijgt, is het zogenaamde cafetariamodel: een keuzemodel waarbij medewerkers zelf hun arbeidsvoorwaarden kunnen samenstellen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het kopen (of bijkopen) van verlof, het inruilen van loon voor een fiets of een abonnement op de sportschool. Op die manier ontstaat een nieuwe vorm van verlonen waarbij het totale pakket afgestemd wordt op de levensfase en persoonlijke behoeften van een medewerker.

Neem contact met ons op
ctc

Fiscale mogelijkheden voor flexibel verlonen

De mogelijkheden voor flexibel verlonen zijn in Nederland fiscaal nog relatief beperkt, zeker ten opzichte van andere Europese landen.

Marleen Dolfeyn, portfolio manager bij SD Worx in België, schetst de voordelen van flexibel verlonen: “Het aanbieden van flexibele voordelen via een cafetariamodel, zoals toeslagen, verzekeringen, extra vakantiedagen, mobiliteitsbudget en IT voordelen, is eigenlijk een budgetneutrale manier van verlonen. Nog beter, je bespaart er uiteindelijk ook kosten mee.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden die er binnen de Nederlandse fiscale wet-en regelgeving zijn? Neem dan contact op met onze arbeidsjuristen.

  Neem contact op met onze arbeidsjuristen

  Visualiseer verlonings- en arbeidsvoorwaardenpakketten met onze softewaretool Inspire

  Medewerkers helder en realtime inzicht geven in hun verloningspakket en arbeidsvoorwaarden gebeurt vaak nog te weinig. Medewerkers die zelf zien hoe hun arbeidsvoorwaardenpakket is opgebouwd, wat de bijbehorende mogelijkheden zijn en hoe je het beste pakket voor jezelf inricht, zijn meer betrokken en tevreden. Onze softwaretool Inspire biedt jouw medewerkers deze inzichten en geeft je de sturingsinformatie die je nodig hebt om je personeelsbeleid zo optimaal mogelijk in te richten.

   Laat mij meer zien

   Kom met ons in contact

   We laten je graag zien hoe onze HR- en salarisoplossingen jouw organisatie kunnen helpen.