1. Home>
 2. Onze oplossingen>
 3. salaris & beloning>

Flexibel en transparant beloningsbeleid

Het is voor veel werkgevers een uitdaging om hun medewerkers voldoende te informeren over en te betrekken bij het beloningsbeleid. Medewerkers zijn niet goed op de hoogte van de totale waarde van hun arbeidsvoorwaarden en voelen zich minder gewaardeerd. Het gevolg: medewerkers worden minder gemotiveerd, melden zich vaker ziek of verlaten zelfs de organisatie. Een helder en flexibel beloningsbeleid is essentieel, zowel bij het behouden van medewerkers als het aantrekken van talent.

Download het magazine
Hero_Domain_2

De voordelen van een flexibel en transparant beloningsbeleid voor jouw organisatie

 • Genereer eenvoudig gepersonaliseerde aanbiedingen en contracten
 • Medewerkers kunnen simpel hun arbeidsvoorwaarden selecteren
 • Het wordt gemakkelijker om medewerkers te informeren over persoonlijke arbeidsvoorwaarden
 • Het wordt gemakkelijker om talent aan te trekken en te overtuigen
 • In het handige portaal altijd een totaaloverzicht van alle regelingen en arbeidsvoorwaarden bij de hand
 • Maak data gedreven keuzes op basis van de rapportages
 • Lagere werkdruk bij HR vanwege tijdwinst en minder fouten
  Candidate Benefit Statement

  Geef kandidaten een visueel aantrekkelijk aanbod met de Candidate Benefit Statement (CBS)

  De huidige krapte op de arbeidsmarkt benadrukt de noodzaak om je als werkgever te onderscheiden van andere organisaties. Het aantrekken en overtuigen van talent is niet meer vanzelfsprekend. Het belang om snel en professioneel te handelen speelt daarin een grote rol. Als werkgever moet je een extra stap zetten. 

  Potentiële medewerkers ontvangen tegenwoordig meer dan één aanbod. Daarom wil je een visueel aantrekkelijk aanbod doen waarin duidelijk wordt gecommuniceerd hoe waardevol de kandidaat zal zijn en hoe deze bij je organisatie past. Op deze manier overtuig je potentiële medewerkers en kiezen ze voor je organisatie. 

   Meer weten over de Canidate Benefit Statement
   Employee Benefit Statement

   Communiceer over je beloningsstrategie met Employee Benefit Statement (EBS)

   Effectieve Reward Communicatie is een essentieel onderdeel van je beloningsstrategie. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers hun beloningspakket schatten op slechts 60-70% van de werkelijke waarde. 

   Pas wanneer medewerkers weten waar ze recht op hebben en waarom, kunnen arbeidsvoorwaarden pas echt gewaardeerd worden. Zijn jouw medewerkers op de hoogte van alle regelingen waar ze recht op hebben? 

    Meer weten over de Employee Benefit Statement
    Flex Benefits

    Visualiseer salaris en arbeidsvoorwaarden met Flex Benefits

    Wanneer je als werkgever je medewerkers flexibele arbeidsvoorwaarden laat selecteren of van plan bent om dit aan je medewerkers te bieden, geef je hen de vrijheid en keuzes om zelf hun arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Dit wordt ook wel flexibele arbeidsvoorwaarden of een cafetariamodel genoemd. Behalve de positieve invloed op de medewerkerstevredenheid, bieden flexibele arbeidsvoorwaarden ook een aantrekkelijk fiscaal voordeel. In het selectieproces zijn zowel communicatie als gebruiksgemak essentieel voor de medewerker en de werkgever.

    Medewerkers helder en realtime inzicht geven in hun verloningspakket en arbeidsvoorwaarden gebeurt vaak nog te weinig. Medewerkers die zelf zien hoe hun arbeidsvoorwaardenpakket is opgebouwd, zijn meer betrokken en tevreden. Onze softwaretool biedt jouw medewerkers deze inzichten en geeft je de sturingsinformatie die je nodig hebt om je personeelsbeleid zo optimaal mogelijk in te richten.

     Meer weten over Flex Benefits

     veelgestelde vragen (FAQ)

     Een voorproefje op onze dienstverlening

     Flexibel verlonen is een manier om medewerkers meer keuzevrijheid te geven in hun beloningspakket. In plaats van een vast salaris, kunnen medewerkers kiezen uit verschillende beloningscomponenten die het beste bij hun persoonlijke situatie passen.

     Een keuzebudget is een bepaald percentage van het salaris dat je als medewerker vrij kunt besteden aan verschillende beloningscomponenten, zoals extra vakantiedagen, een fiets van de zaak, of een aanvullende pensioenbijdrage.

     Flexibel verlonen maakt je als werkgever aantrekkelijker omdat je een persoonlijker en flexibeler beloningspakket kunt aanbieden. Dit spreekt een breder scala aan potentiële medewerkers aan.

     Nee, met de juiste tools en begeleiding is het implementeren van een flexibel verloningssysteem vrij eenvoudig. SD Worx biedt hier uitgebreide ondersteuning voor.

     Ja, door slim gebruik te maken van beloningscomponenten kun je als werkgever fiscale voordelen behalen. Het is wel belangrijk om dit goed af te stemmen met een fiscaal adviseur.

     Neem contact op met een van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken en een op maat gemaakt plan te ontvangen.

     Download het e-book

     In 4 stappen naar voordeel voor jou, je werknemers en je kandidaten.