1. Home>
 2. Onze oplossingen>
 3. salaris & beloning>
 4. Grip op loonkosten>

Pak je loonkostenvoordeel (LKV)!

Grijp het loonkostenvoordeel (LKV)!

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers in dienst nemen uit doelgroepen die vaak lastig aan het werk komen. Je kunt als werkgever een vermindering van de loonkosten krijgen voor de medewerker waarvoor je beschikt over een doelgroepverklaring. In sommige gevallen kan dit oplopen tot wel € 6.000 per medewerker per kalenderjaar. 

Daarvoor moet je echter wel een aantal belangrijke stappen doorlopen. Benieuwd of je in aanmerking komt? We kijken graag met je mee. 

Pak nu het loonkostenvoordeel!
Automatiser vos processus administratif et HR
Loonkostenvoordeel voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Wanneer kom je in aanmerking voor loonkostenvoordeel?

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een financieel voordeel dat je als werkgever kunt ontvangen bij het aannemen van personeel uit één van de volgende doelgroepen:

 • oudere medewerkers met een uitkering;
 • medewerkers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering;
 • medewerkers met een arbeidsbeperking;
 • medewerkers die zijn herplaatst in een nieuwe of aangepaste functie omdat zij arbeidsongeschikt zijn geworden.

Je krijgt als werkgever een vermindering van de loonkosten voor de medewerker waarvoor je beschikt over een doelgroepverklaring. In sommige gevallen kan dit oplopen tot wel € 6.000 per medewerker per kalenderjaar.

  Stappen om loonkostenvoordeel aan te vragen

  Wat moet je doen om loonkostenvoordeel te ontvangen?

  1. Controleer of de medewerker die in dienst komt in het doelgroepregister bekend is en vraag vervolgens een doelgroepverklaring aan.
  2. Wanneer deze is ontvangen registreer je dit in je salarissoftware en voila, het voordeel wordt direct verwerkt in de loonkosten.
  3. Het UWV stuurt elk jaar een zogenaamde “Wtl-beschikking” over het voorgaande kalenderjaar. Dit is een beschikking waarop vermeld staat voor welke medewerkers je een loonkostenvoordeel hebt ontvangen. Controleer deze en maak bezwaar wanneer niet alle loonkostenvoordelen er (correct) op staan.

   LKV abonnement

   We nemen alle acties uit handen

   Wil je eenvoudig profiteren van dit voordeel, maar hier zelf weinig tot geen tijd aan besteden? Dan kunnen wij dit voor je uitvoeren. We bieden een abonnement aan om je alle acties uit handen te nemen. Je kunt stap 1 al vanaf € 275,-* per kalenderjaar door ons laten uitvoeren. 

   • De aanvraag van een doelgroepverklaring voeren we uit op basis van no cure no pay. Wordt de doelgroepverklaring niet toegekend, dan hoef je die actie niet aan ons te vergoeden. 
   • De verwerking van het loonkostenvoordeel doen wij kosteloos voor je als je bij ons Serviceklant bent voor de salarisadministratie. 
   • De controle van de Wtl-beschikking voeren wij al voor je uit vanaf € 260,-* per jaar.

   *Tarieven exclusief BTW.

    SD Worx zorgt dat je je LKV niet misloopt

    Met ons team van fiscale experts

    Ben je al klant van SD Worx? Dan hebben we in onze systemen vrijwel alle benodigde gegevens al voorhanden. Het uitwisselen van (gevoelige) informatie of het opzetten van een integratie is dus niet nodig. 

    We hebben een ervaren team van fiscale experts die ervoor zorgen dat je geen loonkostenvoordeel misloopt. Je wordt volledig ontzorgd, terwijl gegevensbeveiliging en privacy zijn gewaarborgd.

     Pak nu het loonkostenvoordeel

     Pak nu het loonkostenvoordeel

     Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

      Vragen, of hulp nodig?

      Heb je vragen over dit onderwerp? Plan een gratis digitaal kopje koffie in, mail ons op taxandlegal_nl@sdworx.com of stuur ons een WhatsApp op telefoonnummer 06-21970465.