1. Home>
 2. Onze oplossingen>
 3. salaris & beloning>

Loonkosten: zo krijg je er grip op

Het beheersen van loonkosten is voor veel werkgevers een grote uitdaging. De grootste kostenpost is helaas ook vaak de minst transparante. Het in kaart brengen, optimaliseren en budgetteren van je totale personeelskosten is veel werk, maar van groot belang.

Krijg inzicht in je actuele kosten, voer wijzigingen aan je loonkosten of arbeidsvoorwaardenregelingen op één centrale plek door én bereken het effect van huidige en toekomstige ontwikkelingen op die kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Neem contact met ons op
vrouw met bril bekijkt papieren

Zo krijg je met SD Worx Scenarioplanning je personeelskosten onder controle

 1. Begroten van werkgeverslasten: Alle databronnen in één overzicht
 2. Harmonisatie van arbeidsvoorwaarden: Arbeidsvoorwaarden eenvoudig samenvoegen of overnemen
 3. CAO-akkoorden doorrekenen: Maak onderbouwde beslissingen op basis van data
 4. Strategische personeelsplanning: Voorkom personeelsuitdagingen met behulp van scenario’s
  SD Worx Budget: Sturen op loonkosten

  Sturen op loonkosten met SD Worx Scenarioplanning

  SD Worx Scenarioplanning is een intelligente tool die je verloningsstructuur in kaart brengt en overzichtelijk maakt. Van analyse tot rapportering, ervaar het gebruiksgemak van het van bijvoorbeeld realtime inzicht in loonkosten, budgetprognose, dashboards en rapporteringen en uitgebreide simulatiemogelijkheden. Berekeningen die doorgaans zwaar en complex zijn, voer je met SD Worx Scenarioplanning in een handomdraai uit.

   Laat mij meer zien
   IJzersterke HR- en salarissoftware

   Pak je loonkostenvoordeel (LKV)

   Het loonkostenvoordeel (LKV) is een financieel voordeel dat je als werkgever kunt ontvangen bij het aannemen van personeel uit één van de volgende doelgroepen:

   • oudere medewerkers met een uitkering;
   • medewerkers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering;
   • medewerkers met een arbeidsbeperking;
   • medewerkers die zijn herplaatst in een nieuwe of aangepaste functie omdat zij arbeidsongeschikt zijn geworden.

   Je krijgt als werkgever een vermindering van de loonkosten voor de medewerker waarvoor je beschikt over een doelgroepverklaring. In sommige gevallen kan dit oplopen tot wel € 6.000 per medewerker per kalenderjaar.

    Ondersteuning bij Loonkostenvoordeel (LKV)
    SD Worx Benefits - Beloningsbeleid

    Visualiseer verlonings- en arbeidsvoorwaardenpakketten met SD Worx Benefits

    Medewerkers helder en realtime inzicht geven in hun verloningspakket en arbeidsvoorwaarden gebeurt vaak nog te weinig. Medewerkers die zelf zien hoe hun arbeidsvoorwaardenpakket is opgebouwd, wat de bijbehorende mogelijkheden zijn en hoe je het beste pakket voor jezelf inricht, zijn meer betrokken en tevreden. Onze softwaretool SD Worx Benefits biedt jouw medewerkers deze inzichten en geeft je de sturingsinformatie die je nodig hebt om je personeelsbeleid zo optimaal mogelijk in te richten.

     Laat mij meer zien
     SD Worx Tax & legal

     Advies over fiscale- en salarisvraagstukken

     De ervaren HR- en salarisconsultants en fiscalisten van SD Worx helpen je kosten te besparen, het beste uit je personeelsbestand te halen en om te groeien als aantrekkelijk werkgever. We denken actief met je mee over waar je fiscale voordelen kunt behalen, bijvoorbeeld in de WKR-regeling. We vertalen complexe wet- en regelgeving naar praktische adviezen en handvaten.

      Meer over fiscaal- of salarisadvies

      Veelgestelde vragen (FAQ)

      Een voorproefje op onze dienstverlening

      Neem contact op met SD Worx om een afspraak te maken. Onze experts zullen je begeleiden bij het in kaart brengen, optimaliseren en budgetteren van je totale personeelskosten.

      Dat is geen probleem! SD Worx Scenarioplanning kan naadloos worden geïntegreerd met andere SD Worx-oplossingen.

      Nee, SD Worx Scenarioplanning is geschikt voor bedrijven van alle groottes. Of je nu een klein bedrijf bent of een grote onderneming, het is belangrijk om inzicht te hebben in je (toekomstige) personeelskosten.

      Kom met ons in contact

      We laten je graag zien hoe onze HR- en salarisoplossingen jouw organisatie kunnen helpen.