1. Home>
 2. Onze oplossingen>
 3. salaris & beloning>
 4. Grip op loonkosten>

Begroot en budgetteer loonkosten met scenarioplanning

Het bijhouden van loonkosten is zowel tijds- als arbeidsintensief. Kosten worden vaak los van elkaar in een Excel-sheet manueel bijgehouden, wat de kans op menselijke fouten vergroot. In een wereld waar veranderingen continu plaatsvinden, blijft het de uitdaging om overzicht te behouden. Daarom is het belangrijk om inzicht te hebben in je actuele loonkosten én de effecten te berekenen van huidige en toekomstige ontwikkelingen op die kosten.

Hoe wij je helpen
NL-solution-page-image

Hoe we helpen

Performance up
Begroten en budgetteren van werkgeverslasten

We helpen je om grip op loonkosten te krijgen en inzichten te genereren tot op individueel niveau. Met overzichtelijke dashboards maken we de data inzichtelijk zodat jij en andere stakeholders altijd de meest relevante informatie bij de hand hebben.

color
Harmonisatie van arbeidsvoorwaarden

We bieden begeleiding tijdens harmonisatie van arbeidsvoorwaarden om te garanderen dat het proces daadwerkelijk soepel verloopt. Met onze ervaring in deze transities en onze data gedreven werkwijze bieden we inzicht in de effecten van verandering in arbeidsvoorwaarden.

icon application
CAO- onderhandelingen doorrekenen

We bieden inzicht in de effecten van wijzigingen aan de CAO op de korte en lange termijn, voor zowel de hele organisatie als op werknemersniveau. Dit stelt werkgevers in staat om onderbouwde keuzes te maken in de onderhandelingen en werknemers te informeren over de wijzigingen in hun persoonlijke situatie.

Perfect match talent challenge 5
Strategische inzicht personeelsbestand

We creëren inzicht in de huidige verdeling en de toekomstige ontwikkelingen van je personeelsbestand. We gaan met je in gesprek en op basis van je input richten we onze software in. Je hebt dan de mogelijkheid om specifieke scenario’s in kaart te brengen. Zo zorg je ervoor dat er duidelijke groei-/krimpdoelen komen te staan die ook gemeten en gemonitord kunnen worden.

Gratis whitepaper

Ontdek hoe je moeiteloos controle houdt over je loonkosten met onze gratis whitepaper.

Download het gratis document
man met laptop ziet grafieken
TNO logo

Doorrekenen van scenario’s op netto salarisontwikkelingen

TNO zocht een programma dat scenario's in simulaties kon doorrekenen en ze kwamen bij SD Worx uit. “We waren op zoek naar een programma dat scenario’s in simulaties kan doorrekenen om te kijken wat de effecten zijn van bepaalde keuzes.”

  Lees verder
  NFU logo

  Effecten door veranderingen inzichtelijk maken

  Loonkostenstijgingen inpassen binnen de daarvoor gecreëerde ruimte. De branchevereniging van Universitair Medische Centra, de NFU, neemt deze telkens terugkerende puzzel op zich. NFU gebruikt SD Worx Scenarioplanning om per mogelijke veranderingen de effecten door te rekenen. De verschillende prognoses die daar uitkomen, maken begroten en budgetteren mogelijk. 

   Lees verder

   Veelgestelde vragen (FAQ)

   Neem contact op met SD Worx om een afspraak te maken. Onze experts zullen je begeleiden bij het in kaart brengen, optimaliseren en budgetteren van je totale personeelskosten.

   Nee, SD Worx Scanarioplanning is geschikt voor bedrijven van alle groottes. Of je nu een klein bedrijf bent of een grote onderneming, het is belangrijk om inzicht te hebben in je (toekomstige) personeelskosten.

   Dat is geen probleem! SD Worx Scenarioplanning kan naadloos worden geïntegreerd met andere SD Worx-oplossingen.

   Kom met ons in contact

   We laten je graag zien hoe onze HR- en salarisoplossingen jouw organisatie kunnen helpen.