1. Home>
 2. Onze oplossingen>
 3. salaris & beloning>
 4. Grip op loonkosten>

Begroot en budgetteer loonkosten met Scenarioplanning

Het bijhouden van loonkosten is zowel tijds- als arbeidsintensief. Kosten worden vaak los van elkaar in een Excel-sheet manueel bijgehouden, wat de kans op menselijke fouten vergroot. In een wereld waar veranderingen continu plaatsvinden, blijft het de uitdaging om overzicht te behouden. Daarom is het belangrijk om inzicht te hebben in je actuele loonkosten én de effecten te berekenen van huidige en toekomstige ontwikkelingen op die kosten.

Hoe wij je helpen
Eine Talent Management Software für alle Prozesse

Efficiënt loonkostenbeheer: Inzichten en oplossingen

Ontdek hoe je met slimme oplossingen en inzichten grip kunt krijgen op je loonkosten en je bedrijf kan laten groeien in een steeds veranderende omgeving.  Bekijk onze video voor waardevolle tips en strategieën om je loonkostenbeheer te verbeteren.

   Ontdek hoe wij helpen grip te krijgen op loonkosten

   Loonkosten inzichtelijk maken

   Begroten en budgetteren van loonkosten

   We helpen je om loonkosten inzichtelijk te maken te krijgen en rapporten te genereren tot op individueel niveau. Wat er nu gebeurt en wat je in de toekomst kunt verwachten. Met overzichtelijke dashboards en heldere scenario’s zorgen we ervoor dat jij en andere stakeholders altijd de meest relevante informatie bij de hand hebben.

   Om effectief te kunnen begroten en budgetteren combineren we allerlei databronnen in één overzicht. Denk hierbij aan financiële gegevens, maar ook aan bedrijfsregelingen van jouw organisatie en de actuele wet- en regelgeving. Zo kun je elk denkbaar personeelsscenario’s berekenen, in kosten en in personeel.

   Mock-up scenarioplanning

   Deze organisaties werken al met SD Worx Scenarioplanning:

   Logo FME
   TNO logo
   NFU logo

   Veelgestelde vragen (FAQ)

   Scenarioplanning is dé tool die je helpt grip te krijgen op je loonkosten en inzichten te genereren tot op individueel niveau. Het rekenmodel is zo ingericht dat je zowel collectieve als individuele wijzigingen kunt doorvoeren. De effecten hiervan zie je vervolgens terug in een overzichtelijk dashboard. Dit stelt je in staat constant je werkelijke loonkosten te monitoren. 

   Het is mogelijk om complexe toekomstige effecten door te rekenen door ons krachtige rekenmodel. Met Scenarioplanning kun je snel en foutloos elk denkbaar personeelsscenario berekenen, inclusief de ontwikkeling van je huidige én toekomstige kosten.

   Ja zeker! Scenarioplanning kan vanuit meerdere databases werkgeverslasten in kaart brengen, dus ook van externe medewerkers. Zo kun je uitgebreide analyses maken op basis van grafieken en tabellen, inclusief delta-waardes. 

   Kom met ons in contact

   We laten je graag zien hoe onze HR- en salarisoplossingen jouw organisatie kunnen helpen.