1. Home>
  2. Over ons>
  3. Persberichten>

SD Worx blijft groeien en boekt sterke financiële resultaten in de eerste helft van 2021

collega's

SD Worx, de toonaangevende Europese provider van hr- en payrolldiensten, realiseerde in de eerste helft van 2021 een geconsolideerde omzet van 402,7 miljoen euro (+ 11,1% ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar) en een genormaliseerde EBITDA van 64,3 miljoen euro (+ 16,5% ten opzichte van de eerste helft van 2020). Dankzij de positieve resultaten kan SD Worx verder investeren in zijn groeiambitie.

“SD Worx People Solutions, ons traditionele payroll- en hr-segment, heeft over het algemeen positieve resultaten geboekt”, zegt Filip Dierckx, voorzitter van de raad van bestuur van SD Worx. "SD Worx People Solutions zag zijn omzet en genormaliseerde EBITDA stijgen met respectievelijk 8,2% en 16,0%. Op vergelijkbare basis blijft de omzet jaar na jaar stijgen, 4,0% ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar en 5,6% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2019, het jaar vóór de coronacrisis. SD Worx Staffing & Career Solutions, ons segment dat focust op flexibel werken, deed het vorig jaar minder goed vanwege de coronacrisis. Nu groeit het met meer dan 19% in omzet naar 117,0 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar, wat ons bijna op het niveau van 2019 brengt. Onze genormaliseerde EBITDA voor deze entiteit steeg aanzienlijk tot 3,1 miljoen euro in de eerste zes maanden van dit jaar, ten opzichte van 2,3 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar. De heropleving van de economie en de arbeidsmarkt na de coronapandemie is ook goed nieuws voor onze klanten en hun groeiambitie. We ondersteunen hen met ons aanbod aan innovatieve technologie en gespecialiseerde consultancy." "Onze geconsolideerde genormaliseerde EBITDA steeg tot 64,3 miljoen euro, een sterke operationele cashflow die ons de middelen biedt om verder te investeren in onze groeistrategie en ons aanbod aan onze klanten", zegt Kobe Verdonck, CEO van SD Worx. "Eerder dit jaar kondigden we de overnames aan van Aditro, marktleider in payroll in Scandinavië, en van launch!, gespecialiseerd in hr-cloudsoftware. Deze presteren ook goed. Bovendien hebben we dit jaar kantoren geopend in Polen en Spanje en blijven we op zoek naar verdere geografische uitbreiding in Zuid- en Oost-Europa. Met onze internationale aanwezigheid helpen we onze klanten met lokale expertise en een volledig hr-aanbod, waar ze ook ondernemen."

FINANCIËLE RESULTATEN

Vanaf nu, en in lijn met de internationalisering van de groep, rapporteert SD Worx zijn financiële resultaten volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS) in plaats van de algemene boekhoudregels in België (BE GAAP). Dit heeft een impact op de gerapporteerde resultaten. Om de cijfers te kunnen vergelijken, worden de cijfers van voorgaande perioden omgerekend naar de internationale standaarden.

    graphs

    RESULTATEN PER SEGMENT