1. Home>
 2. Over ons>
 3. Persberichten>

Dochteronderneming van SD Worx, Protime neemt AI-technologie over en breidt mogelijkheden voor personeelsplanning uit

SheepBlue

Protime, de Belgische marktleider in tijdsregistratie en personeelsplanning, heeft Sheepblue overgenomen, AI-gebaseerde software voor personeelsplanning, ontwikkeld door de gelijknamige start-up die in 2018 werd opgericht en zijn hoofdkwartier heeft in Wenen (Oostenrijk). De software is gespecialiseerd in shift-gebaseerde industrieën die precieze mogelijkheden voor personeelsplanning vereisen, zoals productie of logistiek.

Protime biedt al AI-gebaseerde software op maat voor personeelsplanning bij de detailhandel en horeca, en breidt die mogelijkheden nu uit met deze overname. Nu heeft het ook geautomatiseerde plannings- en roostersoftware voor alle soorten werknemers in zijn portfolio. 

Protime is een bekende naam in tijdregistratie in België en Nederland, en wil dit ook worden in alle 26 landen waar moederbedrijf, toonaangevend Europese leverancier van HR-oplossingen SD Worx, actief is. Door de AI-gebaseerde software de komende maanden volledig te integreren in zijn personeelsbeheeroplossing, zal Protime het volledige potentieel van deze software realiseren. Het product houdt rekening met wettelijke kadervoorwaarden, werktijden en personeelsvereisten, optimalisatiestrategieën en werknemersvoorkeuren. Het bevat functies voor het definiëren van specifieke vaardigheden die nodig zijn voor het inroosteren, het ruilen van diensten met collega's, het per minuut inroosteren van middelen en nog veel meer.

"Sheepblue is meer dan automatisering; het gaat over het ontwikkelen van een slimmere, meer mensgerichte benadering van personeelsplanning", zegt Eduard Rameder, Managing Director en CTO bij Sheepblue. "We stellen bedrijven in staat om hun middelen te optimaliseren en tegelijkertijd een positieve werkomgeving voor hun werknemers te stimuleren. We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Protime, wiens gedeelde waarden en positieve werkomgeving perfect aansluiten bij de onze. Deze overgang zorgt voor bedrijfscontinuïteit en positioneert onze gewaardeerde klanten voor nog meer succes. We zijn dankbaar voor hun vertrouwen en kijken uit naar dit nieuwe hoofdstuk."

Protime zal de AI-tool integreren in zijn huidige aanbod van personeelsbeheer en het in de komende maanden beschikbaar maken voor zijn +5000 Protime-klanten.
 

  Hogere betrokkenheid en betere balans tussen werk en privé

  Gille Sebrechts, CEO Protime: "We zien veel potentieel in de markt voor Workforce Management Software, die naar schatting jaarlijks met ongeveer 10% zal groeien in Europa. Met deze overname breiden we onze mogelijkheden voor personeelsplanning verder uit. Een toenemend aantal bedrijven heeft behoefte aan een geïntegreerd pakket voor personeelsbeheer, inclusief personeelsplanning. Hierdoor kunnen ze nauwkeuriger voorspellen en overbezetting, overuren en planningsfouten beperken, wat resulteert in kostenbesparingen. Bedrijven kunnen uren werk besparen door geautomatiseerd te roosteren."

  Geïntegreerde personeelsplanning en -planning automatiseert repetitieve taken en zorgt voor naadloze processen in verschillende functies voor personeelsmanagement, waardoor bandbreedte van managers vrijkomt. Bovendien leidt een nauwkeurige en eerlijke planning tot een grotere betrokkenheid van werknemers en een betere werk-privébalans, omdat zij waarde hechten aan transparantie, voorspelbaarheid en flexibiliteit in hun werkschema's.

  Protime verwelkomt de bestaande klanten in zijn klantencommunity en zorgt voor bedrijfscontinuïteit. 
  Om naadloze productondersteuning en voortdurende ontwikkeling te bieden aan bestaande en nieuwe klanten, wordt er een nieuw featureteam opgebouwd. Dit team zal zich richten op het uitbreiden van het product met nieuwe functies in lijn met toekomstige doelen.

   Over Protime

   Opgericht in 1995, is Protime de marktleider in tijdregistratie, personeelsplanning en toegangscontrole. Dankzij een voortdurende focus op innovatie levert het bedrijf oplossingen voor personeelsbeheer aan een breed aanbod aan klanten en sectoren. Zo heeft Protime meer dan 5.000 installaties voor tijdregistratie in Europa en dit bij bijna 4.700 klanten verspreid over Europa. Protime werd al tien jaar op rij verkozen tot Great Place To Work en streeft ernaar een "Once in a lifetime employer" te zijn. De organisatie heeft ongeveer 500 'Protimers' en behaalde in 2023 een omzet van 54,6 miljoen euro.

    Over Sheepblue

    Opgericht in 2018 in Wenen (Oostenrijk), is Sheepblue een baanbrekende, op AI gebaseerde oplossing voor ploegendiensten die bedrijven van elke omvang helpt bij het automatiseren van personeelsplanning, het stroomlijnen van operaties en het verbeteren van de tevredenheid van medewerkers. Met een sterke focus op intelligente automatisering, naleving van regelgeving en gebruiksvriendelijkheid, revolutioneert Sheepblue de manier waarop bedrijven hun meest waardevolle bezit beheren – hun mensen.