1. Home>
 2. Over ons>
 3. Persberichten>

SD Worx en Protime verlengen contract met wielerploeg tot en met 2028

PR23424_1200x800

De Europese HR-dienstenverlener SD Worx en de Europese marktleider in tijdsregistratie en personeelsplanning Protime hebben hun contracten als hoofdsponsors van Team SD Worx – Protime opengebroken en verlengd tot en met 2028.

Sinds SD Worx hoofdsponsor is van de vrouwenwielerploeg werd onder andere het WK-wielrennen, de Tour de France Femmes, twee keer de Ronde van Vlaanderen, twee keer Luik-Bastenaken-Luik, drie keer Strade Bianche, twee keer het Europees kampioenschap, een keer Parijs-Roubaix, een keer Amstel Gold Race, twee keer Waalse Pijl en twee keer Gent-Wevelgem gewonnen. De ploeg voert al jaren de eerste plek op de UCI-ranking aan en is daarmee de beste ter wereld. 

  Kobe Verdonck, CEO SD Worx: “Toen we in 2020 instapten als sponsor hadden we twee grote doelstellingen: het vrouwenwielrennen extra zuurstof geven om zich verder te ontwikkelen en onze naamsbekendheid internationaal flink verhogen. Vandaag kunnen we heel tevreden terugblikken op de voorbije jaren. We hadden ons engagement als hoofdsponsor eerder al verlengd tot en met 2026, nu kondigen we aan dat we hier nog twee jaar aan toevoegen. Omdat we geloven dat er nog extra stappen kunnen worden gezet, omdat we jong talent willen stimuleren zich verder te ontwikkelen en omdat dit partnership mensen bij elkaar brengt. Deze fantastische ploeg verdient ons engagement op langere termijn, we kijken vol vertrouwen naar de toekomst en weten zeker dat we samen nog mooie momenten zullen beleven.

   Gille Sebrechts, CEO Protime: "We zijn blij dat we onze steun aan het SD Worx-Protime wielerteam kunnen verlengen tot en met 2028. Deze geweldige sporters met hun vastberadenheid en teamwork hebben veel kenmerken met onze eigen Protime spirit. We kijken ernaar uit om deel uit te maken van het groeiproces van deze topploeg om zo ook elk jaar de grenzen van het vrouwenwielrennen verder te verleggen."

   Teammanager Erwin Janssen is zeer tevreden dat beide hoofdsponsors het contract met de ploeg hebben verlengd tot en met 2028: “Dit bewijst dat ze vertrouwen hebben in ons team maar ook dat ze geëngageerd blijven om de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen verder te ondersteunen. We hebben samen met SD Worx en Protime de afgelopen jaren al iets heel moois opgebouwd. Het is voor ons ook inspirerend om te zien hoe de sponsoring van de wielerploeg bij de medewerkers van beide bedrijven enorm leeft. Het geeft ons veel energie dat we nu al weten dat we de komende vier seizoenen op het hoogste niveau verder kunnen. Daarbij gaan SD Worx en Protime ook mee in onze ambitie om ook de komende jaren met de ploeg de nummer één van de wereld te blijven.

   Volgens Janssen is het nieuwe contract met SD Worx en Protime voor het vrouwenwielrennen uniek. 

   Wij zijn een van de weinige topteams in het peloton die zich helemaal op het vrouwenwielrennen focussen. Ik denk dat dit ook een deel van onze kracht is. Het vrouwenwielrennen zit de laatste jaren enorm in de lift. Er is veel meer aandacht voor de sport. Onze hoofdsponsors SD Worx en Protime anticiperen met ons ook op die groei voor de komende jaren.