1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Het uitbesteden van HR- en salariswerkzaamheden>

Salarisadministratie uitbesteden: 4 tips welke taken uit handen te geven

-Leestijd:: 4 Minuten

In tegenstelling tot wat sommige denken is salarisadministratie niet een take-it-or-leave-it concept. Jij beslist zelf welke taken je liever aan een ander overlaat en welke taken je liever in-house houdt. Dat gezegd, elk project begint bij het vaststellen van de scope. Om je te helpen bij die oefening hebben we wat tips opgesteld.

  Vrouw achter laptop

  #1 Als het je energie geeft, doe het zelf

  Salarisadministratie uitbesteden is niet alleen bedoeld om de werkdruk te verlagen, het kan ook werkgeluk verhogen. Dat houd in dat de taken uitbesteden moeten waar jouw afdeling het meest tegenop ziet. Bijvoorbeeld, veel HR medewerkers willen liever vragen van collega’s beantwoorden dan afwezigheden invoeren. Er is maar een manier om daar achter te komen: vraag het na in je team.

  #2  Geef herhalende, tijdsintensieve en technische taken uit handen

  Dit is een verlengde van de vorige tip. Een ervaren HR- en payroll partner kan vaak veel efficiënter en sneller handmatig werk uitvoeren, wat jou uiteindelijk een hoop geld en tijd per maand kan schelen. Enerzijds innovatieve tools, systemen en processen en anderzijds een frisse blik op jouw payroll proces kunnen wonderen doen voor wanneer het werk te overweldigend wordt. Uitbesteden en optimaliseren gaan hand in hand, dus maak een lijst met payroll taken die het goed doen met een meer methodische of technologische manier van werken.

  #3 Denk altijd vooruit

  Denk na over de komende jaren. Blijft de capaciteit van jouw hr- en salaris afdeling hetzelfde, of groeien zij door naar een andere functie binnen jouw organisatie? Onthoud dat het vinden en behouden van salarisprofessionals niet makkelijk is tegenwoordig. Met andere woorden, zorg voor een plan B of besteed de taken uit die hoogst waarschijnlijk de meeste problemen oplevert op het moment dat iemand het team verlaat. Door proactief te zijn voorkom je dat je snelle – en misschien ondoordachte – keuzes moet maken.

  #4 Lig er niet wakker van

  Je moet je niet te veel druk maken over welke taken je moet uitbesteden en welke niet: je eerste keuze staat niet vast. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te beginnen met het uitbesteden van de berekening van vakantiegeld of het invoeren van de aanwezigheid, en meer taken uit handen te geven op het moment dat je vertrouwen in het uitbesteden van HR- en salariswerkzaamheden is gegroeid. In de meeste gevallen ben je vrij om zelf voorwaarden te stellen (tot op zekere hoogte).

   Krijg alle ins en outs over het uitbesteden van salarisadministratie.

   Download ons gratis e-book ‘payroll outsourcing, waarom nu en hoe blinken we erin uit?
    Download gratis e-book

    Gerelateerde artikelen

    Total talent management preparing for constant change
    Blog

    Voor iedere verandering de juiste ondersteuning

    De wereld is constant in beweging en de maatschappij en economie veranderen. De behoeften van de markt en de klant worden anders en jouw organisatie moet daarin meebewegen. Er wordt verwacht dat een organisatie snel inspeelt op arbeidsrechtelijke wijzigingen en op vernieuwingen binnen de branche. Dat vraagt veel van het management. Er moet telkens worden gekeken naar waar een efficiëntieslag te behalen is. Gelukkig kan Cobra goed omgaan met veranderingen binnen een organisatie.

    2021-04-21
    werken achter de computer
    Blog

    Guidelines voor HR-professionals in 2021

    Ook het HR-landschap kreeg het voorbije jaar met een hedendaagse versie van de oerknal te maken. We gingen om het met een modewoord te zeggen allemaal over naar ‘het nieuwe normaal’. 2021 belooft hopelijk beterschap. Dankzij het vaccin krijgen we straks - fingers crossed - ons sociale leven terug en kunnen we onze collega’s en klanten ook weer wat vaker in levende lijve zien. Maar de naweeën van de coronavirus zullen ook in het komende jaar nog de evoluties op HR-vlak bepalen. De belangrijkste inzichten en tendensen voor het nieuwe jaar zetten we alvast op een rijtje.

    2021-01-08
    Prins
    Blog

    Prinsjesdag 2018 | De hoogtepunten voor HR- en salarisprofessionals

    Op 18 september 2018 zijn tijdens Prinsjesdag de Miljoenennota en het Belastingplan 2019 gepresenteerd. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

    By Huub Paffen2018-09-18