1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Het uitbesteden van HR- en salariswerkzaamheden >
Vrouw achter laptop

Salarisadministratie uitbesteden: 4 tips welke taken uit handen te geven

In tegenstelling tot wat sommige denken is salarisadministratie niet een take-it-or-leave-it concept. Jij beslist zelf welke taken je liever aan een ander overlaat en welke taken je liever in-house houdt. Dat gezegd, elk project begint bij het vaststellen van de scope. Om je te helpen bij die oefening hebben we wat tips opgesteld.

  Vrouw achter laptop

  #1 Als het je energie geeft, doe het zelf

  Salarisadministratie uitbesteden is niet alleen bedoeld om de werkdruk te verlagen, het kan ook werkgeluk verhogen. Dat houd in dat de taken uitbesteden moeten waar jouw afdeling het meest tegenop ziet. Bijvoorbeeld, veel HR medewerkers willen liever vragen van collega’s beantwoorden dan afwezigheden invoeren. Er is maar een manier om daar achter te komen: vraag het na in je team.

  #2  Geef herhalende, tijdsintensieve en technische taken uit handen

  Dit is een verlengde van de vorige tip. Een ervaren HR- en payroll partner kan vaak veel efficiënter en sneller handmatig werk uitvoeren, wat jou uiteindelijk een hoop geld en tijd per maand kan schelen. Enerzijds innovatieve tools, systemen en processen en anderzijds een frisse blik op jouw payroll proces kunnen wonderen doen voor wanneer het werk te overweldigend wordt. Uitbesteden en optimaliseren gaan hand in hand, dus maak een lijst met payroll taken die het goed doen met een meer methodische of technologische manier van werken.

  #3 Denk altijd vooruit

  Denk na over de komende jaren. Blijft de capaciteit van jouw hr- en salaris afdeling hetzelfde, of groeien zij door naar een andere functie binnen jouw organisatie? Onthoud dat het vinden en behouden van salarisprofessionals niet makkelijk is tegenwoordig. Met andere woorden, zorg voor een plan B of besteed de taken uit die hoogst waarschijnlijk de meeste problemen oplevert op het moment dat iemand het team verlaat. Door proactief te zijn voorkom je dat je snelle – en misschien ondoordachte – keuzes moet maken.

  #4 Lig er niet wakker van

  Je moet je niet te veel druk maken over welke taken je moet uitbesteden en welke niet: je eerste keuze staat niet vast. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te beginnen met het uitbesteden van de berekening van vakantiegeld of het invoeren van de aanwezigheid, en meer taken uit handen te geven op het moment dat je vertrouwen in het uitbesteden van HR- en salariswerkzaamheden is gegroeid. In de meeste gevallen ben je vrij om zelf voorwaarden te stellen (tot op zekere hoogte).

   Krijg alle ins en outs over het uitbesteden van salarisadministratie.

   Download ons gratis e-book ‘payroll outsourcing, waarom nu en hoe blinken we erin uit?
    Download gratis e-book