1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Salaris & beloning>

Kortere looptijd 30%-regeling

-Leestijd:: 2 Minuten
Turbulent Times_ How Global Payroll Providers Can Help You Navigate Business Change

Werknemers die van buiten Nederland komen en tijdelijk in Nederland werken, hoeven onder voorwaarden over maximaal 30% van hun loon geen belasting te betalen: de zogenoemde 30%-regeling. 

Sinds 1 januari 2019 is de looptijd van de 30%-regeling verkort van maximaal 8 naar 5 jaar. 

 • Een nieuwe 30%-regeling zal vanaf 1/1/2019 maximaal 5 jaar duren.
 • Voor per 31/12/2018 bestaande 30%-regelingen geldt overgangsrecht tot 1/1/2021. De Belastingdienst heeft daarvoor het onderstaande overzicht opgesteld.
  Kortere looptijd 30-regeling

  Heb je vragen over de 30%-regeling, bijvoorbeeld of deze kan worden toegepast op buitenlandse werknemer(s) en de wijze waarop, neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze Tax and Legal afdeling: taxandlegal_nl@sdworx.com.

  Zij kunnen desgewenst de aanvraag van de 30%-regeling voor buitenlandse werknemer(s) verzorgen en/of het benodigde addendum bij de arbeidsovereenkomst opstellen. 

   Gerelateerde artikelen

   Ga mee met de trend, de fiets is een blijvertje!_1200x800
   Blog

   Ga mee met de trend, de fiets is een blijvertje!

    

   Op 3 juni is het Wereld Fietsdag, een goed moment om even stil te staan bij het fietsplan. 

   By Jasper van den Bergen2021-06-03
   Computer
   Blog

   Toon werknemers wat ze werkelijk verdienen

   Een interessant en competitief loonpakket uitkeren, maar het vervolgens niet highlighten, is een beetje als een regenboog in het donker. Omdat niet eens de helft van de werknemers af en toe zijn of haar loonstrookje bekijkt, hebben velen waarschijnlijk niet goed op hun netvlies wat ze nu eigenlijk precies allemaal ontvangen. De applicatie Inspire van Pointlogic is een uitstekende tool om hen helder en overzichtelijk duidelijk te maken wat ze naast het loon op hun rekening nog allemaal krijgen, een extra drijfveer voor motivatie en engagement.

   2021-03-01
   vrouw met laptop
   Blog

   Slapend dienstverband in strijd met het goed werkgeverschap

   In april publiceerden we er ook al een artikel over: "Het slapend dienstverband en de toelaatbaarheid daarvan." Verschillende rechtbanken hielden daar tot nu toe een andere opvatting op na. En daarom bracht Advocaat-generaal De Bock er op 18 september jongstleden een advies over uit aan de Hoge Raad. Hierdoor gaat er hoogstwaarschijnlijk meer duidelijkheid komen over of het in stand houden van een dienstverband toelaatbaar is.

   By Jilly El Moridi2019-10-01