1. Home>
 2. Over ons>
 3. klantverhalen>

Dolmans Landscaping Group: Ieder moment kunnen vertrouwen op SD Worx

Dankzij het partnership met SD Worx houden de teams van Dolmans Landscaping Group meer focus, tijd en ruimte over voor hun medewerkers en klanten. Een toegevoegde waarde waardoor de organisatie iedere dag weer het verschil kan maken.
Dolmans Group

Dolmans Landscaping Group is een allround en multidisciplinair groenvoorzieningsbedrijf. Met ruim 900 medewerkers, verspreid over 15 vestigingen in Nederland en Vlaanderen, zijn zij actief in ontwerp, aanleg en onderhoud. De overkoepelende Dolmans-groep bestaat uit een aantal regionale vestigingen en bedrijfsonderdelen die grotendeels zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen resultaten. De gemene deler is het landschap: het liefdevol omgaan met de omgeving. 

Claire Janssen, Business Change Manager bij Dolmans Landscaping Group, zet zich dagelijks in om alle groeiambities van Dolmans te realiseren met het oog op de lokale verbindingen. Samen met het HR-team zorgt zij ervoor dat Dolmans iedere dag een nog betere werkplek is.

“We zijn één Dolmans-familie, maar stimuleren lokaal ondernemerschap. ‘Think globally, act locally’ kun je het ook wel noemen”, vertelt Janssen. “Hierdoor voelt elke vestiging en bedrijfsonderdeel als compact bedrijf waar iedereen elkaar en haar klanten goed kent. Zodoende hebben we soepele HR-processen op groepsniveau nodig waarmee onze vestigingen zich volledig kunnen focussen op de services voor onze klanten.

  Door pieken en dalen

  Het werken in het groen kent, vanwege het seizoensgebonden werk, veel pieken en dalen. Zeker in de maanden maart tot en met oktober is het voor Dolmans Landscaping Group extra druk. Op deze momenten komen ze bijna letterlijk handen tekort – zelfs met een groot en eigen personeelsbestand. Er zijn veel projecten van vaste klanten en tegelijkertijd stromen nieuwe aanvragen binnen.

  De piekperiodes zorgen voor extra druk om passende krachten te vinden en te voorzien in de vraag van alle klanten. De dagelijkse gang van zaken, zoals de salarisverwerking en functioneringsgesprekken, moeten gewoon door blijven lopen. Het resulteert daardoor in een piek voor meerdere afdelingen – en dat vraagt om de nodige actie.

  “Flexibiliteit is het sleutelwoord. Zo kunnen we reageren op de pieken en dalen van het seizoen. SD Worx helpt ons in beide periodes met de nodige ondersteuning”, licht Janssen toe. “Maar ook het digitaliseren van onze HR-processen is erg belangrijk. Het is om die reden dat we destijds op zoek zijn gegaan naar een passende partner die ons naar het volgende niveau kan tillen.”

   Online en offline ondersteuning

   Daarom werkt Dolmans Landscaping Group sinds een aantal jaren samen met SD Worx. Met behulp van een uitvoerige selectieprocedure stelt SD Worx Staffing Solutions groenvoorzieningsmedewerkers voor die goed aansluiten bij de profielen waar Dolmans naar zoekt. Dit zijn operationeel inzetbare mensen op het gebied van onder meer boomverzorging, snoeiwerkzaamheden en ander onderhoud. Zij zijn de ‘flexibele schil’ die het antwoord biedt in de piekperiodes. De samenwerking is van landelijke aard; de externe krachten worden dus overal ingezet – van Maastricht tot aan Groningen.

   Daarnaast zorgt SD Worx voor de verdere digitalisering van de bestaande salarisadministratie, evenals de administratie zelf. Door een koppeling met het personeelssysteem van Dolmans worden alle gegevens automatisch verwerkt en doorgevoerd. Dat bespaart niet alleen een hoop tijd voor de HR-afdeling van Dolmans, het vermindert ook nog eens de eventuele foutmarges en verhoogt het gebruiksgemak. Dat werkt wel zo prettig voor iedereen.

   Over de samenwerking tussen Dolmans Landscaping Group en SD Worx is ze dan ook zeer te spreken. “Het mooie is dat SD Worx niet alleen mensen voorstelt om aan de vraag te voldoen. Ze kijken of er een match is met Dolmans – zowel qua ontwikkeling, opleiding als mentaliteit. Zo komen de juiste mensen ook echt op de juiste plek terecht. Daarbij zorgen zij voor de salarisadministratie van ons vaste personeel en de flexibele schil.”

    CJ
    Flexibiliteit is het sleutelwoord. Zo kunnen we reageren op de pieken en dalen van het seizoen. SD Worx helpt ons in beide periodes met de nodige ondersteuning.
    CJ
    Claire Janssen, Business Change Manager, Dolmans Landscaping Group

    Voordelen

    Dankzij het partnership met SD Worx houden de teams van Dolmans Landscaping Group meer focus, tijd en ruimte over voor hun medewerkers en klanten. Een toegevoegde waarde waardoor de organisatie iedere dag weer het verschil kan maken.

    • Passende matches voor flexibele krachten

    Boven op het eigen personeelsbestand heeft Dolmans Landscaping Group extra behoefte aan flexibele arbeidskrachten tijdens piekmomenten. SD Worx Staffing Solutions maakt de nodige verbindingen die precies aansluiten bij het DNA van Dolmans. Janssen: “Ze weten als geen ander wat wel en niet bij ons past. Op basis daarvan krijgen we ideale kandidaten voorgesteld.” 

    • Geen zorgen over salarisadministratie

    De HR-afdeling van Dolmans Landscaping Group krijgt meer tijd en ruimte tot hun beschikking. Er zijn minder controles nodig van de salarissen en de manier van werken is niet gevoelig voor fouten. Ook komen er minder administratieve handelingen bij kijken. “We willen de beste werkgever zijn. Daar hoort een vlotte salarisverwerking bij die op tijd wordt verwerkt en secuur wordt uitgevoerd.

    • Betrouwbare partner als verlengstuk

    Los van de bijdrage aan de flexibele schil, is SD Worx voor de organisatie een betrouwbare partner. “Het zijn aanpakkers die op korte termijn veel weten te realiseren. Daarmee voegen ze de daad bij het woord. De communicatie blijft eerlijk en transparant zodat we altijd weten waar we aan toe zijn.

    Deze Reference Case kwam tot stand dankzij de hulp van Dolmans Landscaping Group.