1. Home>
 2. Over ons>
 3. klantverhalen>

Payrolling op het menu bij De Oude Brouwerij

Blog_OudeBrouwerij_1200x800

Midden in het Zuid-Limburgse heuvellandschap ligt De Oude Brouwerij, het sfeervolle boetiekhotel-restaurant van de familie van Houtem. Zij kregen het ondernemerschap van thuis mee. Leonda en haar team ontfermen zich met veel enthousiasme over de gasten. Een meer dan fulltime bezigheid. Het juridische werkgeverschap, de salaris- en personeelsadministratie en arbeidsrechtelijke risico’s geeft ze dan ook graag uit handen aan SD Worx.

Leren van elkaar

Leonda runt de zaak samen met haar broers en acht vaste medewerkers. Daarnaast kunnen ze tijdens drukke periodes rekenen op een aantal studenten. Die combinatie tussen vast en flex beschouwt de hoteleigenares als een grote meerwaarde. “We tonen de flexers wel de knepen van het horecavak, maar leren tegelijk ook veel van hen. Onze studenten zijn bijvoorbeeld erg actief op TikTok. Voor ons is dat een nieuwe wereld die wel wat kansen biedt.

Navigeren in complexiteit

Het grootste deel van het personeelsbestand van De Oude Brouwerij staat niet op de eigen loonlijst, maar op die van SD Worx Payrolling, die ook de volledige personeels- en salarisadministratie op zich neemt. Leonda: “Als ondernemer komt er zo veel regelgeving op je af. Je kunt onmogelijk van alles op de hoogte zijn. Daarom besloten we om te gaan payrollen. SD Worx neemt het juridische werkgeverschap op zich en bekommert zich om alle juridische en administratieve rompslomp. Hierdoor kunnen wij ons focussen op andere zaken, namelijk onze gasten bourgondisch laten genieten. Dat geeft ruimte en rust.

  Als ondernemer komt er zo veel regelgeving op je af. Je kunt onmogelijk van alles op de hoogte zijn. Daarom besloten we om te gaan payrollen.
  Leonda van Houtem, eigenares De Oude Brouwerij

  Maar dat betekent niet dat je alle controle uit handen geeft”, beklemtoont Leonda. “Ook bij vragen of als ik ergens tegenaan loop, staat SD Worx altijd klaar om mee te denken. Ze houden ons bovendien voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dat SD Worx meedenkt en ons regelmatig bezoekt, is trouwens doorslaggevend geweest om met hen in zee te gaan. Eerlijk, we vonden payrolling best een spannende stap, maar zijn nu echt blij met onze keuze. Nog een troef: de dienstverlening verloopt volledig digitaal. Leuk voor onze werkstudenten, die zijn het zo gewend om met apps te werken.

   Waarom voor payrolling kiezen? Je wint:

   • Tijd: geen administratie, geen continue opvolging van de complexe arbeidswetgeving.
   • Flexibiliteit: je kunt met een gerust hart groeien of afbouwen.
   • Gemoedsrust: je bent volledig ontzorgd en bereikt onze permanentiedienst de klok rond voor al je vragen.
   • Expertise: je kunt terugvallen op een hr-partner met een uitgebreide kennis rond payrolling.
    Ontdek of payrolling iets voor jou is

     

    Alles goed geregeld, óók ziekteverzuim

    Net als elke ondernemer krijgt Leonda onvermijdelijk ook te maken met ziekteverzuim. Dan heeft de zieke werknemer recht op gedeeltelijke loondoorbetaling en mogelijk moet Leonda op zoek naar een vervanger. Die administratie kostte haar vroeger veel tijd en moeite, los van de financiële stress bij ziekteverzuim.

    Dankzij de expertise en dienstverlening van SD Worx Payrolling kan ze nu op beide oren slapen als een van haar payrollingmedewerkers uitvalt door ziekte. Via onze salarissoftware kunnen werknemers zelf hun verzuim online aanvragen. Dit wordt vervolgens verwerkt in de payroll. SD Worx betaalt de zieke werknemer uit volgens de gemaakte afspraken in het contract en onze casemanagers begeleiden hem of haar professioneel en actief bij een terugkeer naar de werkvloer. Kortom, Leonda draagt geen verantwoordelijkheid bij een zieke medewerker.

     We geven écht om onze mensen, dus natuurlijk raakt het je als een van hen plots ziek wordt en dat waarderen ze ook weer terug. Door dat goed te regelen, ontzorgt SD Worx ons wel een heel stuk.
     Leonda van Houtem, eigenares De Oude Brouwerij

     Leonda: “We geven écht om onze mensen, dus natuurlijk raakt het je als een van hen plots ziek wordt en dat waarderen ze ook weer terug. We wilden dat goed geregeld hebben: in de eerste plaats voor hen, maar het biedt ook mij gemoedsrust. Kortom, iedereen heeft er baat bij en zo staan we samen fijn op de werkvloer.

      Ben je net als Leonda overtuigd van de voordelen van payrolling?

      Neem dan snel contact met ons op.

       We helpen je graag verder