1. Home>
 2. Nieuws>
 3. HR-analytics >

HR-inzichten voor 2021

ebook

HR-trends voor 2021 en een terugblik op de meest gegooglede HR-thema's van 2020.

Lockdownbeu of coronamoe? Ook in de eerste maanden van 2021 zullen we nog niet meteen naar ons vertrouwde leven terug kunnen. Terwijl die verwachtingen wél al in onze hoofden leven.

Verzenden
ebook

Het wordt een opgave om de balans te vinden tussen wat we kennen van voor corona en wat we tijdens de crisis hebben ervaren. Blijven de kantoren leeg of keren alle files (en bijbehorende frustraties) terug? Hoe gaan werkgevers straks om met de situatie dat sommige medewerkers wel zijn gevaccineerd en andere niet? 

We blikken terug én we blikken vooruit. 

  Lees het online magazine

  Ja, ik wil graag toegang tot het online magazine over HR-trends voor 2021 en meest gegooglede HR-themas van 2020. 

   Verzenden
   ebook
   E-book

   Wat is de impact van HR-analytics in Nederlandse bedrijven?

   Download gratis de studieresultaten

   Download de resultaten van onze studie onze studie nu gratis en ontdek de impact van HR-data binnen Nederlandse organisaties.

   leave
   Blogartikel

   De 7 meest voorkomende redenen voor vertrek van medewerkers

   Er zijn veel verschillende redenen waarom een medewerker kan besluiten om jouw organisatie te verlaten. Die redenen vormen waardevolle feedback voor HR. Bekijk en registreer deze dus goed. Het helpt je om je personeelsverloop (beter) aan te pakken, en je werving- en selectie of retentiebeleid te optimaliseren.

   Vertrekkende medewerkers nemen hun kennis en ervaring mee. En dat kost geld. Bovendien kan ongewenst verloop schadelijk zijn voor je employer brand. Met een negatief imago, wordt jouw werk op de HR-afdeling er niet makkelijker op. Het nastreven van goed werkgeverschap is dus belangrijk. In dit blogartikel zetten we de 7 meest voorkomende redenen voor personeelsverloop voor je op een rij.

   2023-01-12
   Computer
   Blogartikel

   Toon werknemers wat ze werkelijk verdienen

   Een interessant en competitief loonpakket uitkeren, maar het vervolgens niet highlighten, is een beetje als een regenboog in het donker. Omdat niet eens de helft van de werknemers af en toe zijn of haar loonstrookje bekijkt, hebben velen waarschijnlijk niet goed op hun netvlies wat ze nu eigenlijk precies allemaal ontvangen. De applicatie Inspire van Pointlogic is een uitstekende tool om hen helder en overzichtelijk duidelijk te maken wat ze naast het loon op hun rekening nog allemaal krijgen, een extra drijfveer voor motivatie en engagement.

   2021-03-01