1. Home>
 2. Nieuws>
 3. HR-analytics>

HR-inzichten voor 2021

ebook

HR-trends voor 2021 en een terugblik op de meest gegooglede HR-thema's van 2020.

Lockdownbeu of coronamoe? Ook in de eerste maanden van 2021 zullen we nog niet meteen naar ons vertrouwde leven terug kunnen. Terwijl die verwachtingen wél al in onze hoofden leven.

Verzenden
ebook

Het wordt een opgave om de balans te vinden tussen wat we kennen van voor corona en wat we tijdens de crisis hebben ervaren. Blijven de kantoren leeg of keren alle files (en bijbehorende frustraties) terug? Hoe gaan werkgevers straks om met de situatie dat sommige medewerkers wel zijn gevaccineerd en andere niet? 

We blikken terug én we blikken vooruit. 

  Lees het online magazine

  Ja, ik wil graag toegang tot het online magazine over HR-trends voor 2021 en meest gegooglede HR-themas van 2020. 

   Verzenden

   Gerelateerde artikelen

   Computer
   Blog

   Toon werknemers wat ze werkelijk verdienen

   Een interessant en competitief loonpakket uitkeren, maar het vervolgens niet highlighten, is een beetje als een regenboog in het donker. Omdat niet eens de helft van de werknemers af en toe zijn of haar loonstrookje bekijkt, hebben velen waarschijnlijk niet goed op hun netvlies wat ze nu eigenlijk precies allemaal ontvangen. De applicatie Inspire van Pointlogic is een uitstekende tool om hen helder en overzichtelijk duidelijk te maken wat ze naast het loon op hun rekening nog allemaal krijgen, een extra drijfveer voor motivatie en engagement.

   2021-03-01
   werken achter de computer
   Blog

   Guidelines voor HR-professionals in 2021

   Ook het HR-landschap kreeg het voorbije jaar met een hedendaagse versie van de oerknal te maken. We gingen om het met een modewoord te zeggen allemaal over naar ‘het nieuwe normaal’. 2021 belooft hopelijk beterschap. Dankzij het vaccin krijgen we straks - fingers crossed - ons sociale leven terug en kunnen we onze collega’s en klanten ook weer wat vaker in levende lijve zien. Maar de naweeën van de coronavirus zullen ook in het komende jaar nog de evoluties op HR-vlak bepalen. De belangrijkste inzichten en tendensen voor het nieuwe jaar zetten we alvast op een rijtje.

   2021-01-08
   leave
   Blog

   De 7 meest voorkomende redenen voor vertrek van medewerkers

   Er zijn veel verschillende redenen waarom een medewerker kan besluiten om jouw organisatie te verlaten. Die redenen vormen waardevolle feedback voor HR. Bekijk en registreer deze dus goed. Het helpt je om je personeelsverloop (beter) aan te pakken, en je werving- en selectie of retentiebeleid te optimaliseren.

   Vertrekkende medewerkers nemen hun kennis en ervaring mee. En dat kost geld. Bovendien kan ongewenst verloop schadelijk zijn voor je employer brand. Met een negatief imago, wordt jouw werk op de HR-afdeling er niet makkelijker op. Het nastreven van goed werkgeverschap is dus belangrijk. In dit blogartikel zetten we de 7 meest voorkomende redenen voor personeelsverloop voor je op een rij.

   2019-10-10