1. Home>
 2. Nieuws>
 3. HR-analytics >

Wat is de impact van HR-analytics in Nederlandse bedrijven?

ebook

Download gratis de studieresultaten

Download de resultaten van onze studie onze studie nu gratis en ontdek de impact van HR-data binnen Nederlandse organisaties.

Download het e-book
ebook
Impact van HR-analytics in Nederlandse bedrijven

De steeds dominantere positie van HR-data binnen bedrijven:

 • 78% van de Nederlandse zakelijke beslissers maakt gebruik van de inzichten die de HR-afdeling verschaft.

 • 65% van de bedrijven in Nederland gebruikt de HR-data ook voor interne en externe benchmarking.

 • HR-professionals van 200 bedrijven werden ondervraagd.

  Download het e-book
  leave
  Blogartikel

  De 7 meest voorkomende redenen voor vertrek van medewerkers

  Er zijn veel verschillende redenen waarom een medewerker kan besluiten om jouw organisatie te verlaten. Die redenen vormen waardevolle feedback voor HR. Bekijk en registreer deze dus goed. Het helpt je om je personeelsverloop (beter) aan te pakken, en je werving- en selectie of retentiebeleid te optimaliseren.

  Vertrekkende medewerkers nemen hun kennis en ervaring mee. En dat kost geld. Bovendien kan ongewenst verloop schadelijk zijn voor je employer brand. Met een negatief imago, wordt jouw werk op de HR-afdeling er niet makkelijker op. Het nastreven van goed werkgeverschap is dus belangrijk. In dit blogartikel zetten we de 7 meest voorkomende redenen voor personeelsverloop voor je op een rij.

  2023-01-12
  Computer
  Blogartikel

  Toon werknemers wat ze werkelijk verdienen

  Een interessant en competitief loonpakket uitkeren, maar het vervolgens niet highlighten, is een beetje als een regenboog in het donker. Omdat niet eens de helft van de werknemers af en toe zijn of haar loonstrookje bekijkt, hebben velen waarschijnlijk niet goed op hun netvlies wat ze nu eigenlijk precies allemaal ontvangen. De applicatie Inspire van Pointlogic is een uitstekende tool om hen helder en overzichtelijk duidelijk te maken wat ze naast het loon op hun rekening nog allemaal krijgen, een extra drijfveer voor motivatie en engagement.

  2021-03-01
  ebook
  Whitepaper

  HR-inzichten voor 2021

  HR-trends voor 2021 en een terugblik op de meest gegooglede HR-thema's van 2020.

  Lockdownbeu of coronamoe? Ook in de eerste maanden van 2021 zullen we nog niet meteen naar ons vertrouwde leven terug kunnen. Terwijl die verwachtingen wél al in onze hoofden leven.

  2021-01-19