1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Arbeidsrecht>
man denkend achter computer

Stijgend aantal reorganisaties in 2023

Alles is duurder geworden de afgelopen tijd. Niet alleen onze gasrekeningen, huur van bedrijfspanden en boodschappen, maar ook de loonkosten van werkgevers zijn gestegen. Tegelijkertijd neemt in diverse branches de vraag naar bepaalde producten of diensten af. Er ontstaat een financieel ongezonde situatie en er moet bezuinigd worden.

  Wat komt er kijken bij ontslag?

  We merken dat steeds meer ondernemingen genoodzaakt zijn om te reorganiseren. Vaak hebben werkgevers ook al een aantal werknemers op het oog die in aanmerking zouden kunnen komen voor ontslag. Maar heb je daar als werkgever eigenlijk wel een vrije keuze in? En wat komt er allemaal kijken bij een ontslagprocedure via het UWV? Kun je niet simpelweg middels een beëindiging met wederzijds goedvinden uit elkaar gaan?

  Win tijdig advies in

  Een beëindiging met wederzijds goedvinden geniet uiteraard de voorkeur, maar vergis je niet: een verkeerde stap in dit proces kan jou als werkgever een hoop extra tijd en geld kosten. Meldt de werknemer zich bijvoorbeeld ziek tijdens de onderhandelingen, en heb je geen (pro forma) ontslagaanvraag ingediend bij het UWV? Dan kan dit serieuze gevolgen hebben voor de tijdlijn en uitkomst van het ontslagtraject. Win dus tijdig advies in bij een jurist.

   Vragen, of hulp nodig?

   Wens je assistentie bij bedrijfseconomisch ontslag? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder. Of je nu even kort wilt sparren of het volledige traject door ons wilt laten verzorgen, wij passen ons aan. Het plannen van een gratis digitaal kopje koffie met één van onze juristen is een goed startpunt of mail ons op taxandlegal_nl@sdworx.com of stuur ons een WhatsApp op telefoonnummer 06-21970465

    

   Ga je liever zelf aan de slag? Dan is wellicht onze training ‘Ontslag om bedrijfseconomische redenen’ interessant voor jou! Lees meer hierover (en ons volledige opleidingsaanbod) op Legal compliance | SD Worx Academy.