1. Home>
  2. Nieuws>

Mobiliteit

man onderweg met tablet
Contenttypes
Mobiliteitsmeter SD Worx | Cobra
Blogartikel

Nieuw in SD Worx | Cobra: De Mobiliteitsmeter voor de rapportage van werkgebonden personenmobiliteit

Vanaf 1 juli 2024 zijn bedrijven met 100 of meer werknemers verplicht om te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van hun werknemers. In dit artikel vertellen we je meer over de oplossing in onze HR- en salarissoftware voor de gegevensverzameling voor je CO2-rapportage.

14-6-2024
Verhuiskostenvergoeding voor werknemers
Blogartikel

Verhuiskostenvergoeding voor werknemers: voorwaarden en tips

Is jouw werknemer bereid om dichter bij het werk te gaan wonen? Dan kan je een belastingvrije verhuisvergoeding geven. Maar aan welke voorwaarden moet zo’n onbelaste vergoeding voldoen? Heeft jouw werknemer ook recht op een vrije dag om te verhuizen? Je leest het in dit artikel. 

By Jasper van den Bergen25-3-2024
webinar banner 16 april
On demand

Arbeidsjuridische & fiscale update 16 april

Met welke veranderingen moet je als werkgever rekening houden op het vlak van wet- en regelgeving? Zijn er nog belangrijke uitspraken geweest van rechters? Als ondernemer of HR professional wil je dit soort zaken graag bijhouden. Tijdens dit on-demand webinar mag je van ons veel praktische en heldere voorbeelden verwachten.

16-4-2024
event banner CO2-rapportage en mobiliteitsbudget
On demand

CO2-rapportage en mobiliteitsbudget

Onze sprekers informeren je tijdens dit webinar over de CO2-rapportageplicht en de mogelijkheden van het mobiliteitsbudget. Tijdens dit on-demand mag je van ons veel praktische en heldere voorbeelden verwachten.

21-3-2024
Vrouw werkt op een laptop met fiets op de achtergrond
Blogartikel

Wat betekent de verplichte CO2-rapportage voor jouw organisatie?

Vanaf 1 juli 2024 zijn organisaties met 100 of meer werknemers verplicht om te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van de werknemers: de verplichte CO2-rapportage. In deze blog lees je wat dit voor jouw organisatie betekent.

22-2-2024
Afschaffing 30% regeling
Blogartikel

Op weg naar de afschaffing van de 30%-regeling?

De 30%-regeling voor ingekomen werknemers staat op het punt om ingrijpend te veranderen. Als de Eerste Kamer instemt, zal de 30%-regeling vanaf 1 januari aanstaande verder worden versoberd. De Tweede Kamer heeft namelijk twee amendementen aangenomen, die in dit artikel worden toegelicht.

By Jasper van den Bergen21-11-2023
Paramètres sociaux Septembre 2023
Blogartikel

Bpm-vrijstelling werknemers en naheffingsaanslag bij buitenlandse kentekens in Nederland

Het rijden met een buitenlands kenteken in Nederland is niet zonder meer toegestaan. Je kunt hiervoor echter een bpm-vrijstelling aanvragen bij de Belastingdienst in diverse situaties. 

By Jasper van den Bergen26-9-2023
digitale werknemerservaring
Blogartikel

Optimaliseren van de digitale werknemerservaring: Do’s en Don’ts

Hoe kan je de digitale werknemerservaring verbeteren en welke valkuilen je moet vermijden om je HR-strategie te versterken en je personeel te ondersteunen? 

11-9-2023
Autovakantie
Blogartikel

Bespaar op bijtelling: Tankkosten in het buitenland aftrekken

Nederlanders gaan steeds vaker op autovakantie tijdens de vakantieperiode. Voor werknemers die een auto van de zaak privé gebruiken kunnen de kosten voor tanken en tol in het buitenland onder bepaalde voorwaarden van de bijtelling worden afgetrokken. Dit levert fiscale voordelen op voor werknemers en werkgevers. 

By Jasper van den Bergen27-7-2023
man met tas
Blogartikel

Ontdek het talent en de ambitie van jouw medewerkers en laat ze groeien binnen jouw organisatie

Medewerkers willen meer dan alleen werk. Ze willen groeien, zich ontwikkelen, zich gehoord voelen en iets kunnen bijdragen met hun talent en ambitie. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor HR-managers en CHRO’s. Want wees eens eerlijk: hoe goed ken jij de ambities en talenten van jouw medewerkers? In dit blog lees je hoe je daar meer inzicht in krijgt.

5-7-2023
Fiets is een blijvertje
Blogartikel

Ga mee met de trend, de fiets is een blijvertje!

Op 3 juni is het Wereld Fietsdag, een goed moment om even stil te staan bij het fietsplan. 

By Jasper van den Bergen25-4-2023