1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Software & automatisering >
cloud_based_payroll

Wat is “de cloud”?: De toekomst van HR-systemen

Vandaag de dag verandert het zakelijk landschap snel. HR-afdelingen hebben nieuwe uitdagingen, zoals flexibele werkuren en hybride werken. Daarnaast zal SAP HCM in 2027 definitief stoppen met het reguliere onderhoud van on-premise systemen, waardoor bedrijven naar een nieuwe oplossing moeten zoeken, zoals de cloud-oplossing SAP SuccessFactors. 

Wat is de cloud?

 • Cloud vs. Internet: De cloud is niet een synoniem voor het internet; het gebruikt het internet voor communicatie maar biedt daarnaast een veilige omgeving voor gegevensopslag en applicatietoegang.
 • Beveiliging: Cloud-oplossingen worden beheerd in datacenters door aanbieders zoals SAP, Microsoft en Google AWS, wat zorgt voor veilige AVG-proof toegang tot gegevens.

Wat is SAP SuccessFactors: Employee Central Payroll (ECP)?

SAP SuccessFactors ECP automatiseert salarisprocessen, vermindert fouten en bespaart kosten. Het ondersteunt meer dan 48 landen op één platform en biedt migratietools om de beveiliging, schaalbaarheid en flexibiliteit te verbeteren.

Waarom migreren naar de cloud?

 1. Verbeterde beveiliging van je data: Prioriteert de veiligheid van gevoelige personeelsinformatie.
 2. Verwijder overbodige resources: Dankzij SAP SuccesFactors kunnen bedrijven resources naar behoefte inzetten. Dit leidt tot efficiëntere handelingen zonder on-site servers of dure softwarelicenties.
 3. Verbeter de duurzaamheid van de gegevens: Biedt robuuste beveiliging en een duurzaamheidspercentage van minstens 99,999999999% waardoor gegevens toegankelijk blijven, zelfs bij onverwachte gebeurtenissen zoals netwerkstoringen of fouten op de harde schijf.
 4. Superieur databeheer: Faciliteert realtime en on-demand toegang tot gegevens.
 5. Verbeterde rapporten, analyses en prognoses: Voorkomt het onnodig kopiëren van gegevens en andere onnauwkeurigheden waardoor de kwaliteit van rapporten verbetert.
 6. Volgens laatste wet- en regelgeving: Vereenvoudigt updates zodat je blijft voldoen aan de laatste wet- en regelgeving.
 7. Gestroomlijnde processen: Vereenvoudigt HR-taken en verhoogt daardoor de efficiëntie.
 8. Schaalbaarheid: Afhankelijk van je behoefte, kan je in het systeem gemakkelijk op- en afschalen.
 9. Bespaar op IT-kosten: Lagere IT-kosten met 24/7 ondersteuning.
 10. Continue innovatie: Krijg toegang tot geavanceerde tools en de nieuwste HR-functionaliteiten.
 11. Altijd beschikbaar: Waar en wanneer je ook werkt, SAP SuccessFactors is altijd 24/7 bereikbaar.

 

Waarom Kiezen voor SD Worx?

Bij SD Worx zijn we gespecialiseerd in Salaris, HR en SAP. We leveren uitgebreide applicatiebeheer- en adviesdiensten voor jouw bedrijf en ondersteunen je volgens de laatste wet- en regelgeving. Daarnaast hebben we een naadloze integratie met elk HRIS-systeem en bieden we best practices voor een ideale klantbeleving. 

Cloud-based HR-systemen zoals SAP SuccessFactors  zorgen voor een verbeterde beveiliging, flexibiliteit, kostenbesparingen en geven toegang tot de nieuwste HR-functionaliteiten, waardoor ze een toekomstbestendige keuze zijn voor jouw HR-afdeling.

Wacht niet tot het laatste moment met overstappen. Zorg ervoor dat je bedrijf zo snel mogelijk voldoet aan de laatste wet- en regelgeving.