De impact van het coronavirus

FAQ: de meest gestelde vragen van werkgevers

We volgen de ontwikkelingen op de voet. Via onze overzichtelijke vraag- en antwoordtool krijg je meteen een duidelijk antwoord op je meest prangende vragen. De FAQ wordt dagelijks door ons bijgehouden en aangevuld.

Ontdek onze FAQ

Gratis spreekuur: Corona

Om werkgevers een handje te helpen bij het inschatten wat de Coronamaatregelen op korte, maar ook op langere termijn betekenen, organiseren we 2x per week een gratis spreekuur met één van onze juristen. is bedoeld voor eerstelijns arbeidsrechtelijke en fiscale vragen. 

Tijd reserveren

Online webinars: bekijk het overzicht

Juist in deze uitdagende tijd zorgen we ervoor dat je up-to-date blijft met de actualiteit, sociale wetgeving of HR.

Bekijk hier onze webinars over het coronavirus

Hoe zit het met doorbetaling van loon

In dit schema vind je een aantal standaardsituaties. Het verdient aanbeveling om steeds alle wettelijke voorwaarden te toetsen, en tevens rekening te houden met specifieke bepalingen in CAO en/of arbeidsovereenkomst.

(Klik op de afbeelding op te downloaden)

Hoe garandeert SD Worx de continuïteit en veiligheid?

Ook bij SD Worx namen we de gepaste maatregelen om de continuïteit van onze diensten te verzekeren. Dankzij onze digitale people solutions blijven we beschikbaar en we sturen ons beleid voortdurend bij in functie van de snel veranderende situatie en acties van de overheid.

Lees meer

Nog meer vragen?

Vind het antwoord op onze uitgebreide FAQ over het coronavirus. Niet gevonden wat je zocht, stel ons dan je vraag en wij zoeken het voor je uit.

Stel je vraag aan onze experts

Laatste nieuws rond corona

Blog

Verlof wordt massaal ingetrokken | Wat zijn de rechten van werkgever en werknemer?

16 april 2020

Veel werkgevers merken dat er massaal verzoeken binnenkomen om geplande vakantiedagen toch in te trekken. Begrijpelijk want als hun vakantie nu niet door kan gaan, willen werknemers die dagen waarschijnlijk liever bewaren tot een later moment. Maar wat zijn nu eigenlijk je rechten en plichten als werkgever? En met welke risico’s moet je rekening houden?

Lees meer

Blog

Minder werk door Coronavirus? Werktijdverkorting kan uitkomst bieden!

13 maart 2020

Het Coronavirus begint voor veel werkgevers nadelige gevolgen te hebben. Zo loopt het werk in sommige branches sterk terug. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (‘SZW’) laat werkgevers die aan bepaalde voorwaarden voldoen, gebruik maken van werktijdverkorting (‘WTV’). We lichten toe hoe en wanneer je deze WTV kan aanvragen.

Lees meer

Blog

Internationale tewerkstelling in coronatijden: dit zijn de gevolgen

7 april 2020

Het coronavirus houdt onze economie in een wurggreep. Ook de internationale tewerkstelling raakt stilaan bevroren door deze ongeziene crisis. En dat heeft een serieuze impact, zowel voor jou als voor je werknemers. De gevolgen situeren zich voornamelijk op fiscaal en sociaalrechtelijk vlak.

Lees meer