1. Home>
 2. Nieuws>
 3. Covid-19>

Gratis webinar over de coronamaatregelen en de gevolgen voor werkgevers

-Leestijd:: 2 Minuten
Covid 19

De impact van het coronavirus wordt steeds groter. Werknemers werken uit voorzorg thuis en plannen worden uitgesteld of aangepast. Voor veel werkgevers is het vaak lastig inschatten wat de maatregelen niet alleen op korte, maar ook op langere termijn betekenen. Dit zorgt voor veel onrust en dat begrijpen we. 

Onze arbeidsjuristen hebben daarom vandaag een webinar georganiseerd voor onze klanten. Daarin bespraken we de laatste maatregelen en gevolgen rondom het coronavirus voor werkgevers met onder andere:

 • Loondoorbetalingsverplichting
 • Verlofvormen
 • Werktijdverkorting/NOW
 • Thuiswerken
 • Indienstreden van nieuwe werknemers
 • Aanzegging van contracten
 • Ontslag
 • Privacy van de werknemer
 • Vakantiedagen

We hebben gemerkt dat er een enorme animo was. Daarom hebben we besloten om de opnames van de webinar met de daarbij behorende slides gratis beschikbaar te stellen aan alle werkgevers die de webinar niet konden bijwonen, of je nu klant bent van SD Worx of niet. Klik op onderstaande button om de 45-minuten durende webinar te bekijken. 

 

Webinar bekijken

Slides bekijken

Naar de corona FAQ

  Na de persconferentie van eerder deze week hebben we onze FAQ over het coronavirus ook weer voor je geüpdate. Bekijk hier alle antwoorden op de meest gestelde werkgeversvragen, van doorbetaling van loon tot de beschikbaar gestelde ondernemersmaatregelen. We werken de FAQ dagelijks voor je bij, zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Staat je vraag er niet tussen? Stel je specifieke vraag dan aan één van onze arbeidsjuristen. Eventuele advieskosten worden op voorhand bekend gemaakt. 

   Gerelateerde artikelen

   financieel dagblad
   Blog

   Financieel Dagblad: werken doe je thuis, samenwerken op kantoor

   Veel hr-afdelingen zijn het afgelopen jaar flink getest op hun vermogen tot flexibiliteit. Wel thuiswerken, niet thuiswerken, deels thuiswerken: het wisselt elkaar in rap tempo af. Gelukkig zijn er ook veel lessen geleerd in de afgelopen periode. Welke zijn dat en hoe werken we na corona nu optimaal samen op een hybride manier?

   2021-07-29
   Recht
   Blog

   De juridische aspecten van thuiswerken

   Vanwege het coronavirus zijn veel werknemers vanuit huis gaan werken. Verwacht wordt dat dit ook na de coronacrisis zo zal blijven. Wel heerst bij veel werkgevers nog onduidelijkheid over de juridische aspecten van het thuiswerken. Hoe ga je bijvoorbeeld om met arbogerelateerde voorschriften? Graag belichten we in dit artikel twee belangrijke juridische aspecten van het thuiswerken, te weten de Arbowetgeving en de thuiswerkovereenkomst.

   By Jilly El Moridi2020-07-02